El-Hatib: Mescid-i Aksa’ya Kamera YerleÅŸtirme Projesi Ãœrdün’e Ait

  • 08 Åžubat 2016
  • 825 kez görüntülendi.
El-Hatib: Mescid-i Aksa’ya Kamera YerleÅŸtirme Projesi Ãœrdün’e Ait

Kudüs’teki Ä°slami Vakıflar ve Mescid-i Aksa Ä°ÅŸleri Genel Müdürü Åžeyh Azzam El-Hatib, Mescid-i Aksa’ya kamera yerleÅŸtirilmesi projesinin Ãœrdün’e ait olduÄŸunu ve Kral 2’inci Abdullah tarafından gündeme getirildiÄŸini açıkladı.

Åžeyh Azzam El-Hatib, bugün (8 Åžubat Pazartesi) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Ãœrdün’ün gerek iÅŸgal polisi olsun gerekse baÅŸka bir birim olsun hiçbir iÅŸgal rejimi kurumunun Mescid-i Aksa’ya kamera yerleÅŸtirilmesi ve kameraların kontrolü iÅŸine karışmasına izin vermeyeceÄŸini söyledi.

Kameraların kontrol odasının tamamen Ä°slami Vakıflar’ın idaresinde olacağını bildiren El-Hatib, 144 dönümlük Mescid-i Aksa’nın her yerine kameraların yerleÅŸtirileceÄŸini ve Mescid-i Aksa’da olanların tüm dünya tarafından görülmesinin saÄŸlanacağını ifade etti.

Mescid-i Aksa’nın kapalı alanlarında kamera olmayacağını bildiren El-Hatib, kameraların sadece avluya yerleÅŸtirileceÄŸini söyledi.

Ä°ÅŸgal rejimi gazetelerinden Haaretz’de dün yer alan bir haberde, Ãœrdün ile iÅŸgal rejimi arasındaki anlaÅŸmazlık nedeniyle Mescid-i Aksa’ya kameraların takılamadığı öne sürüldü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.