El-Hayye: 15 Mayıs’ta Suni Sınırları Parçalayacağız

  • 16 Nisan 2018
  • 988 kez görüntülendi.
El-Hayye: 15 Mayıs’ta Suni Sınırları Parçalayacağız

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Halil El-Hayye, 15 Mayıs’ın Gazze sınırında yapılan Büyük Dönüş Yürüyüşü etkinlikleri için zirve olacağını, dolayısıyla işgalcinin o günü beklemesini, hiç kimsenin o gün başkaldıran insanları durduramayacağını söyledi.
Dün (14 Nisan Cumartesi) Gazze’nin güney bölgesinde bulunan Rafah şehrinin doğu sınırında meydana gelen patlamada şehit olan Kudüs Müfrezelerine mensup 4 mücahidin cenaze törenlerine katılan El-Hayye, “halk işgal edilmiş topraklarımız üzerine çizilen suni sınırları parçalayacaktır. Dönüş yürüyüşleri, Filistin direnişinin işgalciye karşı sahip olduğu direniş yollarından biridir” dedi.
Dün şehit olan Kudüs Müfrezeleri mücahitlerinin cihad alanındaki gayret ve çabalarına değinen El-Hayye, bu şehitlerin Büyük Dönüş Yürüyüşü’ne katılan halkın kılıcı ve zırhı olduklarını ifade etti.
Filistin halkının sahip olduğu iradenin işgalcinin 1948’de işgal ettiği toprakların üzerine çektiği dikenli tellerden ve yapmacık sınırlardan daha güçlü olduğuna dikkat çeken El-Hayye “düşmana şunu söylemek istiyoruz. 15 Mayıs’ı bekleyin. Uyanacak devi kimse durduramaz. Kudüs’te buluşuncaya kadar dalga üstüne dalga gelecektir” ifadesini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.