El-Hayye: Dönüş Yürüyüşü Gazze Kuşatması Şartsız Kalkıncaya Kadar Sürecek

  • 23 Haziran 2018
  • 1.643 kez görüntülendi.
El-Hayye: Dönüş Yürüyüşü Gazze Kuşatması Şartsız Kalkıncaya Kadar Sürecek

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Halil El-Hayye Büyük Dönüş Yürüyüşü’nün Gazze üzerindeki kuşatmanın şartsız kalkmasına dek süreceğini söyledi.

Filistin TV’ye yaptığı açıklamada El-Hayye, “Yürüyüşlerin amacı Filistin halkına karşı işlediği cinayetler karşısında işgalcilerin maskesini düşürmektir” dedi.

El-Hayye açıklamasında, “Bunun için yaralananlar bize yaralı ve şehitlerimize rağmen yolumuza devam edeceğimizi gösteriyor. Filistin ve Kudüs her türlü fedakârlık ve bedeli hak ediyor. İşgalcinin halkımıza yaptığı saldırılar duruncaya kadar yolumuza devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

El-Hayye verdiği demeçte, Hamas hareketinin Filistin halkının işgali sonlandırma ve dönüş hakkını elde etme konusundaki hakkını yok edecek her türlü projeyi reddettiğini hatırlattı.

30 Mart’ta başlayan Büyük Dönüş Yürüyüşü’nde Filistinliler, işgal ve zorbalıkla çıkarıldıkları topraklarına geri dönmeyi ve bu hakkı güvence altına alan BM’nin 194 nolu kararının uygulanmasını talep ediyorlar.

Büyük Dönüş Yürüyüşü etkinliklerine barbar ve vahşi bir şeklide saldıran işgal güçleri şimdiye kadar sivil ve savunmasız halktan 142 kişiyi şehit etti, 15 binden fazla kişiyi de yaraladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.