El Husi: Yemen halkı düşmanları karşısında galip gelecektir

  • 27 Mart 2019
  • 1.352 kez görüntülendi.
El Husi: Yemen halkı düşmanları karşısında galip gelecektir

Yemen İnkılabı Yüksek Komite başkanı , Yemen halkının Suriye, Irak ve Lübnan halkı gibi düşmanları karşısında galip geleceklerini belirtti.

Yemen el Mesire kanalının verdiği habere göre, Yemen İnkılabı Yüksek Komite başkanı Muhammed El Husi dün Yemen savaşının başlaması ve halkın Suudi saldırganlara karşı direnişinin 4. yıldönümünün sonunda milyonluk halka hitaben yaptığı konuşmada, bugün halkın milyonluk kitleler halinde sözkonusu gösterilere katılması, düşmanlara halkın direniş ve mücadeleden asla vazgeçmeyeceği mesajını verdiğini belirtti.

El Husi açıklamasında, ABD Dışişleri Bakanı Mike  Pompeo’nun Yemen halkının kesinlikle savaşı kazanamayacağına dair iddialarına karşılık, 4 yılı aşkın bir süredir mücadele verdikleri gibi bundan sonra da düşmana karşı kararlı bir şekilde mücadele vermeye devam edeceklerini söyledi.

Yemen İnkılabı Yüksek Komite Başkanı,  Filistin gelişmelerine de dikkat çekerek, Yemen halkının Filistin halkının yanında olacağını kaydetti.

El Husi ABD Başkanı Trump’ın Suriye’nin Golan tepelerinin hakimiyetinin İsrail’e verilmesi yönündeki kararını da kınayıp Trump’ın sözkonusu kararının bir değeri olmadığını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.