El-İbadi: Yeni zaferler yolda

  • 20 Eylül 2017
  • 1.251 kez görüntülendi.
El-İbadi: Yeni zaferler yolda

Irak Başbakanı Haydar İbadi, el-Anbar’ın batısını işgalden kurtarma operasyonunun başladığını bildirerek, yeni zaferlerin yolda olduğunu belirtti.

Fars haber ajansının bildirdiğine göre; Irak Başbakanı Haydar İbadi yaptığı açıklamada; “Yeni zaferlerin yolda olduğu ve IŞİD’in ölüm ve zilletten başka bir kazanımı olmayacak” ifadesini kullandı.

Irak Başbakanı bütün Irak topraklarının tekfircilerin işgalinden kurtarılacağını belirtti.

Irak ordusundan bir kaynak bugün öğle saatlerinden önce yaptığı açıklamada; güvenlik güçlerinin el-Anbar vilayetinin batısındaki Ane ilçesini işgalden kurtarma operasyonuna 3 koldan başladığını duyurdu.

İsmini açıklamayan kaynak; ordu, polis, gönüllü aşiret güçlerinin katılımıyla başlayan operasyona IŞİD karşıtı koalisyon savaş uçaklarının da havadan destek verdiğini bildirdi.

Irak güvenlik güçleri iki gün önce de el-Anbar’ın batısındaki Akaşat bölgesini IŞİD teröristlerinden temizlemeyi ve teröristlere ağır darbe vurmayı başarmıştı.

Irak güçleri, el-Anbar vilayetinde şimdiye kadar birçok bölgeyi IŞİD işgalinden kurtarırken, bazı bölgeler henüz işgal altında bulunuyor.

Güvenlik kaynakları, IŞİD teröristlerinin el-Anbar’da işgalden kurtarılan kentlerin birinin yakınındaki çöllük alanda bulunduğunu ve ara sıra, bu vilayetin güvenliğine karşı girişimlerde bulunduğunu bildiriyor.

İbadi, Irak’ın her noktasının şer saldırganlardan temizleneceğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.