El-Kasım: Bahreyn Çalıştayı İşgal Rejiminin Refahını Hedefliyor

  • 28 Haziran 2019
  • 659 kez görüntülendi.
El-Kasım: Bahreyn Çalıştayı İşgal Rejiminin Refahını Hedefliyor

Uluslararası hukuk uzmanı ve Diaspora Filistinlileri Halk Konferansı Başkanı Enis El-Kasım, Bahreyn Çalıştayı’nın temel amacının işgal rejiminin ve Batı Yaka’daki Yahudi yerleşkelerinin refahı ve kalkınması olduğunu söyledi.

Filistin TV’ye konuşan El-Kasım, Amerika’nın ve çalıştaya katılan ülkelerin Filistinlilere İsrail işgalini unutmalarını söylediğini belirtti.

Filistin Yönetimi’nin işgal rejimiyle güvenlik koordinasyonuna devam etmesini eleştiren El-Kasım, Filistin Yönetimi’nin Yüzyılın Anlaşması’nı reddetmesine rağmen işgalcilerle her gün güvenlik koordinasyonu yaptığına, bunun çözülmesi gereken bir çelişki olduğuna dikkat çekti.

Bahreyn Çalıştayı’nda konuşulanlara değinen El-Kasım, “Çalıştaya katılanların kendilerine en ufak saygısı olsaydı orada Tony Blair ve Kushner’den başka kimse kalmazdı” dedi.

Çalıştayın Batı Yaka’daki yerleşkelerde yaşayan Yahudi yerleşimcileri rahat ettirmeyi hedeflediğini ifade eden El-Kasım, Kushner’in sunduğu ekonomik planla da dalga geçti.

Planda bahsedilen yatırımların ölü yatırımlar olacağına işaret eden El-Kasım, işgal rejiminin yatırımcıların Filistin topraklarında özgürce çalışmalarına izin vermeyeceğine dikkat çekti.

El-Kasım, “Farzedelim ki Suudi Arabistanlı bir yatırımcı Nablus’ta fabrika kuracak ve ürününü Kalkiliya’ya göndermek isteyecek. Kamyonlar 30 kilometrelik bir mesafede 4 kontrol noktasından geçmek zorunda kalacak” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.