El-Kassam Tugayları Dün Şehit Olan 5 Mensubu İçin Taziye Mesajı Yayınladı

  • 01 Nisan 2018
  • 1.675 kez görüntülendi.
El-Kassam Tugayları Dün Şehit Olan 5 Mensubu İçin Taziye Mesajı Yayınladı

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları yayınladığı bildiride, dün Cuma namazından sonra Gazze’de düzenlenen Büyük Dönüş Yürüyüşünde şehit olan 15 kişi için taziyelerini bildirerek, şehitlerden 5’inin kendisine bağlı mücahitler olduğunu ifade etti.

El-Kassam Tugayları yayınladığı bildiride şehitlerden Gazze’nin En-Nefak bölgesindeki Esma Mescidinden saha komutanı Cihad Ahmed Ferine (35), Gazze’nin Eş-Şucaiye semtindeki Şehid Mahmud Ebu Heyn Mescidinden mücahit Muhammed Naim Ebu Amr (27), Gazze’nin Eş-Şati Mülteci Kampındaki Merc’uz-Zuhur Mescidinden mücahit  Ahmed İbrahim Avde (19), Gazze’nin Beyt Hanun şehrindeki Takva Mescidinden mücahit Sari Velid Ebu Avde (27) ve Gazze’nin orta kesiminde bulunan Nusayrat Mülteci Kampındaki Es-Sünne Mescidinden mücahit Musab Züheyr Es-Selum (23) olduğunu kaydetti.

El-Kassam Tugayları, mücahitlerin halkla omuz omuza Büyük Dönüş Yürüyüşüne katılırken şehit olduklarını belirtti ve şunları paylaştı: “Filistin halkı bütün kesim ve gruplarıyla meydanlara inip Toprak Günündeki faaliyetlere iştirak ederek, işgalcinin barbarlığına karşı tek mevzide yer alarak bütün dünyaya Filistin halkının hak ve hukukundan, toprak ve kutsalından vazgeçmeyeceğini, taviz vermeyeceği, er ya da geç toprağını saldırgan işgalcilerden temizleyeceği konusunda mesaj verini verdi.”

El-Kassam Tugayları, “Ancak işgalci adeti olduğu üzere Filistin halkının kanına girdi, yapılan barışçıl gösteri ve yürüyüşe var gücüyle ve barbarca saldırdı. Sivilleri kurşun yağmuruna tuttu. Onlardan bazılarının şehit olmasına ve çok kişinin de yaralanmasına neden oldu. Şehitlerin temiz kanları yerde kalmayacak ve Siyonist düşman direnişin uygun göreceği yer ve zamanda bedelini ağır ödeyecek” ifadesini kullandı.

Toprak Günü münasebetiyle dün Gazze sınırında yapılan Büyük Dönüş Yürüyüşüne ateşli silahlarla saldıran işgal güçleri 15 kişiyi şehit etti, 1500’den fazla kişiyi de yaraladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.