El-Mısri: “Abbas’ın BM’deki Konuşması Beklentilerin Çok Altında Kaldı”

  • 02 Ekim 2015
  • 762 kez görüntülendi.
El-Mısri: “Abbas’ın BM’deki Konuşması Beklentilerin Çok Altında Kaldı”

Filistinli yazar ve analist Hani El-Mısri, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmanın beklentilerin oldukça altında kaldığını ifade ederek, konuşmanın net bir görüş ortaya koymadığını ve birçok soru işaretine yol açtığını söyledi.

El-Mısri, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook’taki kişisel sayfasında konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Başkan’ın konuşması bomba patlatmadı. Beklentilerin çok altındaydı” dedi.

Konuşmanın meydan okuma ve ümit yerine yardım isteme, şikâyet etme ve öfke taşıdığını belirten El-Mısri, herhangi bir alternatif sunmadan ve karar almadan anlaşmalara bağlı kalma konusunda yapılan tehditlerin bekleyip görme politikasına işaret ettiğini ifade etti.

Filistin Siyasi ve Stratejik Araştırmalar Merkezi Müdürü Hani El-Mısri, tek mutlu edici gelişmenin Filistin bayrağının BM Genel Merkezi önünde göndere çekilmesi olduğunu söyledi.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, BM Genel Kurulu’nda dün akşam yaptığı konuşmada, İsrail tarafı uymamakta ısrar ettiği sürece Filistin tarafının İsrail ile imzalanan anlaşmalara uymasının mümkün olmayacağını söylemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.