El-Mısri: Haremeyn’e Nasıl Sahip Çıkıyorsak Kudüs’e Öyle Sahip Çıkarız

  • 03 Mart 2018
  • 949 kez görüntülendi.
El-Mısri: Haremeyn’e Nasıl Sahip Çıkıyorsak Kudüs’e Öyle Sahip Çıkarız

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Muşir El-Mısri, tarih boyunca Filistin toprakları ve Kudüs için sayısız savaş, devrim ve intifadada bulunan Filistin halkının bütün sıkıntı ve baskılara rağmen Amerika Başkanı Donald Trump’ın Kudüs kararına ve büyükelçilik binasını Kudüs’e taşıma girişimine karşı daha çetin bir savaşa girmeye hazır olduğunu söyledi.

Hamas hareketinin Gazze’nin Beytlahiye beldesinde düzenlediği gösteriye katılan El-Mısri, Batı Yaka, Kudüs ve bulunduğu yerde bütün Filistinlilerden Amerika Başkanı Trump’ın Kudüs’ü işgal rejiminin başkenti kabul etme ve elçilik binasını Kudüs’e taşıma kararına karşı tepkilerini ortaya koymalarını istedi.

Filistin Yönetimiyle Fetih hareketinden bu tarihi süreçte Filistin davasına ve Filistin halkı lehine taraf olmalarını isteyen El-Mısri, bunun da Filistin Yönetimiyle Fetih hareketinin kem küm etmeden ulusal kararlar alıp stratejiler ortaya koymaları ve FKÖ Merkez Konseyinin aldığı kararları hayata geçirmeleriyle olacağını hatırlattı.

FKÖ’nün işgal rejimini tanıma kararını geri çekmesi, Oslo’dan elini çekmesi, barış girişimlerini durdurması ve düşmanla işbirliği yapıp ortak istihbarat çalışmalarına son vermesi gerektiğini savunan El-Mısri, “Filistin Yönetiminin düşmanla işbirliği yapıp ortak istihbarat yürütmesine rağmen Yüzyılın Anlaşmasını reddettiğini söylemesi çelişkili bir durumdur. Düşmanla işbirliği ve ortak istihbarat çalışmaları ulusal bir felaket, cinayet ve tarihi bir hatadır. Filistin Yönetimiyle Fetih hareketinin bu konuda tarihi bir karar almaları gerekir. Zira bu konuda tarih acımayacağı gibi, halk da affetmeyecektir” dedi.

El-Mısri, Kudüs’ü savunmanın dini, şer’i, milli ve ahlaki bir sorumluluk olduğunu, ondan taviz vermenin Mekke ve Medine’den taviz vermek gibi olduğunu, Aksa’yı korumanın ve ona sahip çıkmamın Mescid-i Haram ve Mescidi Nebevi’ye sahip çıkma anlamına geldiğini, dolayısıyla Mekke ve Medine’deki iki camiden taviz verilemeyeceği gibi, Kudüs ve Mescidi Aksa’dan da taviz verilemeyeceğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.