El Mühendis: Arabistan ve BAE, hala Irak’ı viraneye çevirmek için para harcamaktalar

  • 19 Mart 2018
  • 964 kez görüntülendi.
El Mühendis: Arabistan ve BAE, hala Irak’ı viraneye çevirmek için para harcamaktalar

Elhaşd El Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehde El Mühendis, Irak’taki terörizmle mücadele gerçeklerinin saptırılması konusunda ikazda bulunarak, Arabistan ve BAE’nin hala Irak’ın viraneye dönüşmesi için para harcamakta olduklarını söyledi.

Necef’te düzenlenen Zafer ve Şahadet Festivalinde bir konuşma yapan El Mühenis, ‘’Uluslararası Koalisyon IŞİD aleyhine 2014 yaz başında başlanan savaşta Irak’ı desteklemediler ve Arabistan ile BAE hala Irak’taki terörizmi desteklemekteler’’ dedi.

Koalisyonun Irak’a hatta bir adet mermi bile vermediğini ifade eden El Mühendis, buna karşın İran’ın IŞİD aleyhindeki savaşta hiçbir yardımı esirgemediğini söyledi.

Tkrit’in kurtarılmasında da Iraklı güçlere uluslararası destek verilmediğini ifade eden El Mühendis, ‘’Iraklı gençlerin kanları henüz kurumamıştır, kimse bu zaferi şuna veya buna bağlayarak tarihi tahrif edemez’’ dedi.

El Mühendis, ‘’Tarihte Iraklı yüksek mercilik ve İslam İnkılabı Rehberi, Merciliğin peşinden giden gençler, Irak’ı kurtardıkları kaydedilmeli. İran ve Hizbullah gençlerimiz bizi silah, güç ve istişari ve planlama yönünden desteklediler ve İran, Samera’nın kurtarılmasının planlayıcısı ve Samera yolunun güvenliğini temin eden ülkedir ve tüm imkanları bize sağladı’’ dedi.

El Mühendis, El Remadi düştüğünde koalisyon güçleri neredeydi: Kim Felluçe’yi kurtardı? Resmi tribünler gerçekleri ve tarihi saptırmaktan vazgeçmeliler ve halk güçlerinin değer ve fedakarlıklarını azaltmamalılar. Savaş hala bitmemiştir ve terörizmle mücadele eden kurumlar mücadele etmekteler’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.