El-Vefak: Ayetullah Kasım’ın Durumunun Kötüleşmesinin Nedeni Al-i Halife’dir

  • 26 Haziran 2018
  • 1.659 kez görüntülendi.
El-Vefak: Ayetullah Kasım’ın Durumunun Kötüleşmesinin Nedeni Al-i Halife’dir

Bahreyn el-Vefak Cemiyeti, bu ülkenin büyük dini mercilerinden olan Ayetullah Şeyh İsa Kasım’ın sağlık durumunu endişeyle takip ettiklerini açıkladı.

El-Vefak, Ayetullah Kasım’ın durumunun kötüleşmesinin nedeninin, kuşatmadan ve zorla evde tutulmadan dolayı, tamamen Al-i Halife Rejimi olduğunu vurguladı.

El-Vefak Cemiyeti tarafından yayınlanan bildiride, Al-i Halife Rejimi tarafından alınan sıkı güvenlik önlemlerinin ardından Ayetullah Kasım’ın tedavi sürecinin birçok sıkıntı ile karşı karşıya kaldığı belirtildi.

El-Vefak, Ayetullah Kasım’ın ev hapsinin ve kuşatmanın kaldırılması gerektiğini vurgulayarak, onun bütün dini, insani ve vatandaşlık haklarının geri verilmesini istedi.

Daha önce de Bahreyn İnsan Hakları Merkezi yayınladığı basın bildirisinde, Ayetullah Şeyh İsa Kasım’ın yaklaşık 400 günden fazla bir süredir ev hapsinde tutulduğunu ve Perşembe günü yerel saat ile dokuz buçukta sağlık durumunun kötüleşmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldığını açıkladı. Doktorların ilk teşhisi, onun kalça ve uyluktaki akut sorunlardan dolayı hareket edemediğini ve yürüyemediğini göstermektedir.

Bahreyn vatandaşları Al-i Halife Rejimi tarafından tutuklanmaya devam ediyor

Al-i Halife Rejimi kuvvetleri bu rejimin güvenlik kuvvetleriyle birlikte pazartesi günü sabah saatlerinde Sitre Vadiyan bölgesine saldırarak, Hüseyin Muhammed el-Akravi isimli Bahreynli bir genci evinin karşısında tutukladı.

Al-i Halife Rejimi askerleri aynı zamanda Abdullah İsa isimli Bahreynli bir genci de Hindistan ziyaretinden dönüşü sırasında Bahreyn Uluslararası Havaalanında tutukladı.

Al-i Halife Rejimi kuvvetlerinin Bahreyn’in çeşitli bölgelerine yasa dışı ve kapsamlı saldırıları ve insan hakları ihlalleri aynı şekilde devam ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.