El’Husi: Suudi rejimi, ABD, İngiltere ve siyonist İsrail’in desteğinde Yemen’de suç işledi

  • 26 Mart 2016
  • 768 kez görüntülendi.
El’Husi: Suudi rejimi, ABD, İngiltere ve siyonist İsrail’in desteğinde Yemen’de suç işledi
Yemen Ensarullah halk hareketi lideri Abdulmelik el’Husi, Suudi rejiminin liderliğinde Yemen’e yönelik savaşın birinci yılına girilmesi münasebetiyle açıklama yaptı.

El’Husi, Suudi rejiminin, ABD, İngiltere ve İsrail’in desteğiyle güneyindeki komşusu Yemen’e saldırdığını ve cinayet işlediğini söyledi.

El’Alem televizyonunun bildirdiğine göre, El’Husi, dün akşam yaptığı açıklamada, Suudi rejiminin sözkonusu hamilerinin işbirliğiyle Yemen’e saldırmak suretiyle yeniden bu ülkede kendilerine bağlı diktatörlüğü tesis etmek istediklerini ama Yemen halkı ve ordusunun uyanıklılığı sayesinde onların bu oyunlarının bozulduğunu söyledi.

El’Husi, dünyanın en büyük canilerinin Yemen’e yönelik işgal ve saldırı projesini hazırladıklarını belirtirken, Arabistan’ı bölgenin güvenliğini bozan, ihlalci olarak niteledi ve Suudi rejiminin, Yemen’in yerleşim yerleri, hayati alt yapı tesisleri, sağlık tesisleri gibi önemli yerleri kasıtlı bir şekilde hedef aldığını ve binlerce sivilin kanını akıttığını ve onbinlercesini de yaraladığını söyledi.

Abdulmelik el’Husi, BM Güvenlik Konseyinin Yemen konusundaki tutumunu da eleştirerek, bu konseyin yalnızca başına buyruk devletlerin güvenliğini temin ettiğini ve bu zamana kadar Yemen halkının yararına hiç bir karar almadığını yalnızca diktatör ve gerici rejimlerin çıkarlarını temin ettiğini söyledi.

El’Husi, Yemen’e saldırmanın Suudi rejimi için bir faydasının olmadığını belirterek, bu saldırıların zararının Suudi rejimi için faydasından çok daha fazla olduğunu söyledi.

Ensarullah hareketi lideri, Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah gibi şahsiyet, yetkili ve devletlerin Yemen halkına yönelik destekleri ve tutumlarına da teşekkür etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.