Emir Abdullahian: ABD İran karşısında hiç bir şey yapamıyor

  • 15 Nisan 2019
  • 1.290 kez görüntülendi.
Emir Abdullahian: ABD İran karşısında hiç bir şey yapamıyor

Amerika devletinin İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu ile ilgili son kararını değerlendiren İslami Şura Meclisi Başkanı Özel Kurmayı Hüseyin Emir Abdullahian, tüm bu göstermelik ve bedeli ağır hareketler, Amerika’nın İran İslam Cumhuriyeti karşısında etkili bir hareket yapamamaktan usanmış olması yüzünden olduğunu vurguladı.

El Alem kanalının haberine göre, İslami Şura Meclisi Başkanı Özel Kurmayı Hüseyin Emir Abdullahian, Amerika devletinin İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu ile ilgili son kararı hakkında yaptığı açıklamada şöyle dedi: Amerikalılar bölgede direnişe bağlı güçlerin ateş menzilindedir ve şimdi bölgede Amerika’nın her türlü kışkırtıcı hareketine karşı bölgesel hassasiyetler şiddetle artmıştır, ki bu da asla Washington’un lehine değildir.

Bahreyn krizine de işaret eden Emir Abdullahian, Halife rejimi mutlak surette Suud rejiminin politikalarını izlediğini, BAE de Yemen savaşında Suud rejiminin yanında yer almasına karşın Riyad ile ciddi sürtüşme yaşadığını ve bu süreçte kendi çıkarlarının peşinde olduğunu vurguladı.

İslami Şura Meclisi Başkanı Özel Kurmayı Hüseyin Emir Abdullahian ayrıca Amerika devletinin İran’da yaşanan son sel felaketinde sergilediği sahtekarlığa da işaret ederek şöyle devam etti:

Amerikalı yetkililerin davranışları düşmanca bir davranıştır. Bunlar bir yandan yaptırımlar ilaç, tıbbi malzeme ve insani yardımları kapsamadığını ileri sürüyor, fakat pratikte tam tersini uyguluyor ve bu konu şimdi herkesçe bilinen bir gerçek oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.