Emir Abdullahiyan: ABD BM’nin hukuk kurallarına saldırdı

  • 10 Nisan 2017
  • 1.254 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan: ABD BM’nin hukuk kurallarına saldırdı

İran Meclisi Başkan Danışmanı, İsviçre’ninTahran Büyükelçisi ile görüşmesinde, “ABD Suriye’ye karşı düzenlediği füze saldrısıyla birlikte BM’nin hukuk kurallarına da saldırdı” dedi.

İran Meclisi Başkan Danışmanı Hüseyin Emir Abdullahiyan İsviçre’ninTahran Büyükelçisi Julio Haz ile görüştü.

Bu görüşmede Emir Abdullahiyan,Tahran-Bern ilişkilerine işaret ederek, parlamentolar arası ilişkilerin arttırılması ve iki ülke arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkilerin de ileri seviyeye çıkartılması gerektiğini vurguladı.

Emir Abdullahiyan, ABD’nin Suriye’ye karşı düzenlediği füze saldrısını kınayarak, “ABD’nin gerçekleştirdiği bu saldırı uluslararası hukuka aykırıdır. Açıkcası onlar bu eylemle birlikte Birleşmiş Milletler hukuk kurallarına da saldırdılar” değerlendirmesini yaptı.

ABD’nin Suriye aleyhine düzenlediği saldırıların bölgede de güvensizliği arttıracağını savunan İran Meclisi Başkan Danışmanı, onların izlediği böylesi tutumun DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerine umut ve moral verdiğini kaydetti.

İranlı yetkili, Yemen’de yaşanan olaylardan dolayı duyduğu endişeyi dile getirerek, “Bu ülkeye zorla dayatılan savaş sonucu açlık ve insani kriz giderek arttı. Öte yandan Yemen ve bölgede terörizmin hızla gelişmesine neden oldu” açıklamasını yaptı.

İsviçre’ninTahran Büyükelçisi de bu görüşmede, ülkesinin parlamentolar arası ilişkilerin arttırılması yönünde hazırlıklı olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.