Emir Abdullahiyan: ABD’nin müdahalesi bölgeyi güvensiz hale getirdi

  • 15 Ekim 2016
  • 929 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan: ABD’nin müdahalesi bölgeyi güvensiz hale getirdi

İran İslami Şura Meclisi başkanının uluslararası işler yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Amerika’nın güvenlik ve askeri alanda müdahalelerinin bölgenin durumunu şiddetle güvensiz hale getirdiğini söyledi.

Emir Abdullahiyan,  İRİB muhabirine verdiği demeçte, Amerika’nın Yemen’de son saldırısının çok açık bir şekilde Suudi rejiminin Yemen’de  siyasi ve askeri açıdan yenilgisini önlemeye yönelik olduğunu  belirtti.

Emir Abdullahiyan, Irak’ın Musul kentinde de, Beyaz Saray’ın  terör örgütü IŞİD mensuplarının  kurtarılması amacıyla da, teröristlerin bu kentten  Suriye’ye doğru gitmelerine çalıştığını söyledi.

Suriye buhranına da temas eden Emir Abdullahiyan, Halep’te teröristlerin işinin neredeyse bittiği ama Amerika’nın siyasi baskı ve kışkırtmalarıyla ve  yeniden  ateşkesi gündeme getirmekle,  teröristlerin canlanması ve silahlanmasına neden olduğunu, gerçekte Amerika’nın teröristlerin kurtarılması için elinden geleni yaptığını söyledi.

İran meclis başkanı yardımcısı, teröristlere destek verenleri de uyararak, bu tutumlarının sonuçlarına katlanmaları gerektiğini ve  destekledikleri tekfirci teröristler kanalıyla  bölge halkının öldürülmesinden el çekmelerini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.