Emir Abdullahiyan: Amerikan elçiliğinin Telaviv’den Kudüs’e aktarılması Washington için ağır bir bedeli olacak

  • 14 Mayıs 2018
  • 1.115 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan: Amerikan elçiliğinin Telaviv’den Kudüs’e aktarılması Washington için ağır bir bedeli olacak

İran meclis başkanının uluslararası işler özel yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, ABD’nin ani bir kararla alel acele elçiliğini Telaviv’den Kudüs’e aktarmasının Amerika ve mesele tasarımcıları açısından ağır bir bedelinin olacağını bildirdi.

Bugün İRİB haber ajansına açıklamada bulunaün  İran meclis başkanının uluslararası işler özel yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, akamete uğramış elçiliğin Telaviv’den Kudüs’e aktarılması oyununa katılmak istene bölgesel ve uluslararası tüm tarafların bu ağır bedel ödemesine ortak olacaklarını söyledi.

Emir Abdullahiyan, direniş güçlerinin haftalar öncesinden tüm seçenekleri hazır bulundurduklarını ve Trump’ın, ABD elçiliğini Kudüs’e aktarmak istemesi durumunda bu seçeneklerin bir biri ardınca hayata geçirileceğini bildirdi.

ABD başkanı Donald Trump, 6 Aralık 2017 tarihinde tüm bölgesel ve uluslararası muhalefetlere rağmen Kudüs’ü gayrı meşru rejim İsrail için başkent olarak ilan etmiş ve dışişleri bakanlığına verdiği talimatla 14 Mayıs tarihinde bunu gerçekleştirmesini istemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.