Emir Abdullahiyan: Amerikan elçiliğinin Telaviv’den Kudüs’e aktarılmasına engel olmak gerekir

  • 13 Mayıs 2018
  • 1.095 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan: Amerikan elçiliğinin Telaviv’den Kudüs’e aktarılmasına engel olmak gerekir

Filistin meselesinin İslam aleminin son 100 yıl içinde en eski yarası olduğunu bildiren İran meclis başkanının uluslararası işler özel yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, , mümkün tüm imkan ve yollardan yararlanılarak, Amerikan elçiliğinin Kudüs’e aktarılmasına engel olmak gerektiğini bildirdi.

İRNA’nın verdiği habere göre dün İran’ın Meşhed kentinde düzenlenen, “Filistin’in daimi başkenti Beytul Mukaddes” adı altında “Yeni Ufuk” isimli 6. Uluslararası Konferansa mesaj gönderen İran meclis başkanının uluslararası işler özel yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Amerikan yönetiminin kendi elçiliğini Telaviv’den Kudüs’e aktarmak istemesinin, Amerikanın sadece siyonistlerin çıkarı peşinde olduklarını ve Filistinlilerin meşru hakların en ufak bir saygısının olmadığını gösterdiğini bildirdi.

İran meclis başkanının uluslararası işler özel yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İran’ın, ABD elçiliğinin Kudüs’e aktarılmasını engellemek için en ufak bir ön şart ve mülahaza olmaksızın Filistin destekçisi tüm taraflarla yakın işbirliğinde bulunmaya hazır olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.