Emir Abdullahiyan BaÄŸdat ve Kerbela’da Iraklı yetkililerle görüştü

  • 05 Åžubat 2019
  • 1.651 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan BaÄŸdat ve Kerbela’da Iraklı yetkililerle görüştü

Ä°ran meclis baÅŸkanının uluslararası iÅŸler danışmanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, BaÄŸdat ve Kerbela’da Iraklı bazı yetkililerle bölgesel ve uluslararası geliÅŸmeleri görüştü.

Ä°RNA’nın haberine göre, Emir Abdullahiyan Irak parlamento baÅŸkanı Muhammed el-Halbusi ile görüşmesinde ona Ä°ran meclis baÅŸkanı Laricani’nin Ä°ran’a ziyaret için davet mektubunu sundu.

Emir Abdullahiyan, Irak Milli Hikmek Hareketi lideri Seyyid Ammar Hekim’le de görüşmesinde, Suriye ve Yemen konusu dahil bölge meseleleri hakkında görüş alış veriÅŸinde bulundu. Sözkonusu görüşmelerde taraflar, ayrıca ikili iliÅŸkiler, parlamento iÅŸbirliÄŸi ve Irak’ın durumunu da ele aldılar.

Emir Abdullahiyan dün ayrıca Irak cumhurbaÅŸkanının katılımı ile bir hotelde düzenlenen ‘Er-Rafidiyn’ adlı seminere de özel misafir olarak katıldı ve seminerde yaptığı konuÅŸmada bölgede yaÅŸanan son geliÅŸmeleri deÄŸerlendirdi.

İran meclis başkanının danışmanı,  daha önce de Kerbela şehrinde bu eyaletin Irak parlamentosundaki temsilcileriyle  görüşmüştü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.