Emir Abdullahiyan: Bölgesel krizlerin askeri çözüm yolu yoktur

  • 07 Haziran 2016
  • 774 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan: Bölgesel krizlerin askeri çözüm yolu yoktur

İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı, “Bölgesel krizleri ve özellikle Yemen ve Suriye’deki sorunlar, askeri yolla çözüme kavuşamaz” dedi.

Bugün İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Japonya Dışişleri Bakan Yardımıcısı ile bir araya gelerek bölgenin son durumu ve özellikle Suriye be Yemen’deki gündemi ele aldı.

Emir Abdullahiyan bu görüşmede İran’ın bölgesel gelişmelere ilişkin duruşunu belirterek, “Bölgesel meseleler ve özellikle Suriye ve Yemen krizinin askeri çözüm yolu bulunmamaktadır ve bu iki ülke be bölgede barış ve istikrarın sağlanmasının tek yolu, aklı selim ve siyasi yöntemlere başvurmaktan geçmektedir” diye vurguladı.

İran’ın Fars Körfezi’ne kıyısı olan ülkelerle ilişkilerinin tarihi ve kültürel ortaklıklara dayalı olduğunu bildiren Emir Abdullahiyan, İran’ın politikasının komşuluk ilişkilerini geliştirmek olduğunu söyledi.

Japonya Dışişleri Bakan Yardımcısı da bu görüşmede İran’ın bölgede barış ve istikrarın sağlanmasına yönelik sağladığı katkıya değinerek İran’la danışmanın gerekli olduğunu belirtti.

Japonya Dışişleri Bakan Yardımcısı ayrıca Suriye’de krizli bölgelere insani yardımların gönderilme stratejileri ele alarak İran’ın bu konuyu desteklediğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.