Emir Abdullahiyan: Bölgeyi Balkanlaştırmaya çalışıyorlar

  • 26 Ekim 2017
  • 1.288 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan: Bölgeyi Balkanlaştırmaya çalışıyorlar

İslami Şura Meclis Başkanı Uluslararsı işler özel yardımcısı bölgede yaşanan krizlere işaretle, dış müdahalelerle birlikte bazı güdümlü çalışmalarla bölgenin Balkanlaştırılmasına çalışıldığını söyledi.

İRNA’nın bildirdiğine göre Hüseyin Emir Abdullahiyan dün Sırbistan’In Tahran büyükelçisi Dragan Todorovic  ile görüşmesinde dış müdahalelere karşı uyanık olunmasına vurgu yaptı.

Emir Abdullahiyan ayrıca İran ve Sırbistan arasındaki parlamenter ve siyasi ilişkilere işaretle, iki ülke arasında ticari, ekonomi ve bankacılık ilişkilerin gelişme zaruretine işaretle, İslami şura meclisinde uzman komisyonların bu bağlamda gereken hukuki yasaları ve denetim alanlarını belirlemek bağlamında kurulması için hazırlıklı olduğunu söyledi.

Dragan Todorovic de İran’ın terörizme karşı mücadelesine destekle, terörizm ve bölgenin parçalanma tehlikesi, dünya barış ve güvenliğini tehdit eden faktörlerden olduğunu söyledi.

Todorovic iki ülke ilişkilerinin gelişmesi zaruretine vurgu yaparak, İran’ın önemli bir ülke olarak Sırbistan dış siyasetinde önemli olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.