Emir Abdullahiyan: Direniş, Filistin halkının haklarının tek garanti yoludur

  • 20 Mayıs 2018
  • 1.209 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan: Direniş, Filistin halkının haklarının tek garanti yoludur

İran meclisi başkanının uluslararası işler özel yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Amerika’nın Kudüs’teki büyükelçiliğinin varlığını kabul etmeyeceklerini belirterek Filistin halkının haklarının tek garantisinin direniş ve mücadele olduğunu söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Emir Abdullahiyan, dün Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS hareketinin Tahran temsilcisi Halid Kuddumi ile görüşmesinde, bölgenin istikrarsızlığı ve güvensizliğinin tek faktörünün Amerikalılar ve siyonist rejim olduğunu belirterek, onların bölgede kaos çıkarmaya dayalı şiddet yanlısı siyasetlerine devam ettiklerini söyledi.

Emir Abdullahiyan, Amerikan başkanı Trump’ın ne yapacağını şaşırdığını ve ölçüsüz açıklamalarıyla Kudüs’ü terör rejimi İsrail’in başkenti olarak resmiyette tanıdığını belirterek, bu durumun intifadanın tekrar yaşanması ve Filistinlilerin anavatanlarına geri dönüş için yeni bir harekete neden olduğunu söyledi.

Emir Abdullahiyan, terör rejimi İsrail’in muhasarasındaki Gazze’de insani durumu facia olarak nitelerken, savunmasız Gazze halkına yönelik cinayet işleyen siyonist rejimin bu girişimiyle uluslararası kanunlara bağlı kalmadığını gösterdiğini belirterek terör rejiminin bu girişiminin dünya müslümanlarının hışmına neden olduğunu söyledi.

Sözkonusö gürüşmede Halid Kuddumi de, Amerikan başkanı Trump’ın Kudüs’le ilgili kararını kınarken HAMAS’ın ve Filistin halkının siyonist İsrail ve hamisi Amerika’ya karşı direniş ve mücadelesinin devam edeceğini söyledi.

Halid Kuddumi, bazı İslam ve Arap ülkelerinin ırkçı İsrail’in Gazze’de işlediği cinayetler karşısında sessizliklerinin esef verici olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.