Emir Abdullahiyan: Hizbullah’ın terörist nitelenmesi bölgenin yararına değil

  • 03 Mart 2016
  • 1.031 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan: Hizbullah’ın terörist nitelenmesi bölgenin yararına değil
İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Hizbullah hareketine terörist diyenlerin aslında Lübnan’ın vahdetini hedef aldıklarını ve bunun bölgenin istikrarına katkı sağlamayacağını bildirdi.

İRİB’in bildirdiğine göre İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Hizbullah adının Fars Körfezi İşbirliği Konseyi tarafından terör örgütleri listesine alınmasına sert tepki göstererek, Lübnan Hizbullah direniş hareketini terörist niteleyenlerin, isteyerek veya istemeyerek Lübnan’ın vahdet ve güvenliğini hedef aldıklarını söyledi.

Emir Abdullahiyan, İran korsan İsrail ile savaşın en ön cephesinde yer alan direniş ekseninin şanlı üyesi Hizbullah’la onur duyduklarını vurguladı.

Emir Abdullahiyan ayrıca, Lübnan’da vahdeti ve güvenliği ve istikrarı ve tüm Lübnanlı grupları desteklemek, İran’ın ilkeli politikası olduğunu ifade etti.

Fars Körfezi İşbirliği Konseyi dünkü oturumunda Lübnan Hizbullah Hareketinin adını terör örgütleri listesinde zikretmişti.

Fars Körfezi İşbirliği Konseyinin bu tutumu bölgede direniş yanlısı ülkeler ve grupların sert tepkisine sebep olurken, siyonist İsrail rejiminin büyük sevinç duymasını beraberinde getirmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.