Emir Abdullahiyan: Iraklı aşiretlerin terörizmle mücadelede önemli rolleri olmuştur

  • 27 Åžubat 2018
  • 1.161 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan: Iraklı aşiretlerin terörizmle mücadelede önemli rolleri olmuştur

Ä°ran meclis baÅŸkanının uluslararası iÅŸler yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Irak’ta ister Åžii ister Sünni olsun aÅŸiret liderlerinin terörizmle mücadele ve tekfirciler tarafından iÅŸgal edilen toprakların özgürlüğüne kavuÅŸması ve bölge ÅŸartlarının iyileÅŸtirilmesinde çok önemli rollerinin olduÄŸunu söyledi.

Emir Abdullahiyan, dün Tahran’da  Iraklı bazı aÅŸiret liderleriyle görüşmesinde, Ä°ran ve Irak arasında stratejik iÅŸbirliÄŸinin ve iliÅŸkilerin kalkınmasının önemine temas ederek, ‘Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti, Irak’ın toprak bütünlüğü ve hakimiyetini korumak için çabalarına destek vermektedir ve bütün herkesin Irak’ın birlik ve istikrarını, barışını desteklemelerini ümit etmekteyim” dedi.

İran meclis başkanı yardımcısı, İran ve Irak arasında ilişkilerin ve işbirliğinin önemli olduğunu belirterek, bu ilişkilerin geçmişe göre daha da güçlenmesinin iki ülke ve bölgenin yararına olacağını söyledi.

Hüseyin Emir Abdullahiyan, ayrıca siyonist rejimin bölge ve Irak’la ilgili hedeflerine temas ederek, ”siyonist rejimin Åžii ve Sünni gruplar arasında tefrika çıkarmaya yönelik rolü ve çabaları bilinen bir gerçektir’ dedi.

Iraklı aÅŸiret liderleri de, sözkonusu görüşmede, Ä°ran ve Irak arasında iliÅŸkilerin güçlendirilmesinin  Irak’ın stratejik hedeflerinden olduÄŸunu ve her zaman iki ülke iliÅŸkilerinin karşılıklı saygı esasına, iyi komÅŸuluk iliÅŸkilerine göre olduÄŸunu ve iki ülke arasında terörizmle mücadele konusunda güzel bir iÅŸbirliÄŸinin olduÄŸunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.