Emir Abdullahiyan: İran müslümaların ilk kıblesini savunacaktır

  • 11 Aralık 2017
  • 1.219 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan: İran müslümaların ilk kıblesini savunacaktır

İran İslami Şura Meclisi başkanının uluslararası işler özel yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İran’ın her zaman mazlum Filistin halkının haklarını ve müslümanların ilk kıblesini savunduğunu ve savunmaya da devam edeceğini söyledi.

Emir Abdullahiyan, dün Umman’ın Tahran büyükelçisi Suud Bin Ahmed El-Bervani ile görüşmesinde, Amerikan başkanı Trump’ın Kudüs’ü terör rejimi İsrail’in başkenti olarak resmiyette tanımasına işaretle,  Kudüs’ün İslam dünyası ve İslam ülkelerine ait olduğunu ve İran’ın diğer İslam ülkelerinin yanında ameli olarak bu konuda  her türlü işbirliğine hazır olduğunu söyledi.

Emir Abdullahiyan, ayrıca İran ve Umman arasında ilişkilerin geçmişinin olumlu olduğunu hatırlatarak, İran ve Umman’ın bütün alanlarda seçkin ve dostça ilişkiler içinde olması gerektiğini söyledi.

Umman’ın  bölgesel ve uluslararası meselelerin çözümünde yardımcı olma konusunda önemli rolüne temas eden Emir Abdullahiyan, ”iki ülke arasında siyasi ve parlamentolar arası meşveretlerin  devam etmesinin bölgesel sorunların çözümüne yardımcı olacağını” söyledi.

Umman büyükelçisi de, bölgesel sorunların  görüşmeler ve siyasi yolla çözümüne vurgu yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.