Emir Abdullahiyan: İran terörizmle mücadelede en ön saftadır

  • 17 Temmuz 2017
  • 983 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan: İran terörizmle mücadelede en ön saftadır

İran Meclis Başkanı uluslararası işler özel yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Suriye parlamentosu temsilcilerinin, Suriye’nin Keferya ve Fua bölgesinde insanlık dışı cinayetlerle ilgili gözlemcilik merkezini kurmaları girişiminin takdire şayan olduğunu söyledi.

Emir Abdullahiyan, dün Tahran’da, Suriye ve İran parlamentoları  dostluk grubu başkan vekili  Ragıb Hüseyin el’Hüseyin ile görüşmesinde, Fua ve  Keferya halkının tekfirci teröristlere karşı mücadelesini överken, Suriye halkına karşı cinayetlere sessizliğin ve bu duruma karşı  bazı ülkelerin ve uluslararası kuruluşların tutumunun teröristleri bölgede cinayetlerinde  daha da teşvik ettiğini söyledi.

Emir Abdullahiyan, İran İslam Cumhuriyetinin terörizmle mücadelede kararlı olduğu ve Suriye buhranın da siyasi yolla çözümünden yana olduğunu ispatladığını söyledi.

Görüşmede Suriyeli yetkili Hüseyin el’Hüseyin de, siyonist İsrail rejimi ve onun bölgedeki bazı Arap ve  bölge dışı  müttefiklerinin bölge ve dünyada  başta terörizm olmak üzere  çeşitli buhranların çıkmasındaki başlıca faktör olduklarını  söyledi.

El’Hüseyin, dünyanın dört bir yerinde direniş cephesinin zayıflatılmasına dair çabaların sonuç vermediğini belirterek, eninde sonunda direniş cephesinin kazanacağını söyledi.

Suriyeli yetkili,  ayrıca İran İslam Cumhuriyeti’nden Fua ve Keferya bölgesi halkının çalışma ortamı bulması ve çocukların eğitimi konusunda destek vermesini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.