Emir Abdullahiyan: İran ve Türkiye terörizmle mücadelede önemli role sahipler

  • 15 Kasım 2017
  • 1.078 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan: İran ve Türkiye terörizmle mücadelede önemli role sahipler

İran meclis başkanının uluslararası işler özel yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İran ve Türkiye’nin terörizmle mücadelede siyasetlerinin ve bölgenin şimdiki şartlarında karşılıklı ve düzenli görüş alış verişlerinin çok önemli olduğunu söyledi.

Emir Abdullahiyan, dün Türkiye’nin Tahran büyükelçisi Rıza Hakan Tekin ile görüşmesinde, İran ve Türkiye meclislerinin ilişkilerinin önemine temasla, ”parlamento ilişkilerinin  en üst düzeyde olması, ikili ilişkilerin gelişmesinde o oranda etkili olacaktır’ dedi.

İran meclis başkanının özel yardımcısı  gelecek hafta İstanbul’da düzenlenecek Asya Yönetim Üyesi Meclisleri (APA) 10.  Oturumu’nu  çok önemli olarak niteledi.

İranlı yetkili, iki ülke arasında iktisadi ve ticari alanda ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini bildirdi.

Türkiye’nin İran büyükelçisi Rıza Hakan Tekin de, sözkonusu görüşmede, iki ülkenin  bölgesel ve uluslararası meselelerde paralel görüşlere sahip olduğunu belirterek, iki ülke çıkarları çerçevesinde  ikili ilişkilerin daha da artmasını istedi.

Türkiye büyükelçisi, iki ülke parlamentolarının uluslararası kurumlarda işbirliğini çok iyi düzeyde nitelerken, ülkesinin İran’la her alanda ilişkileri geliştirmek istediğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.