Emir Abdullahiyan: İran’ın Amerika’ya güveni yok

  • 17 Ekim 2016
  • 1.078 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan: İran’ın Amerika’ya güveni yok

İran İslami Şura Meclisi başkanı uluslararası işler yardımcısı Emir Abdullahiyan, İran’ın direniş ekseninde müttefiklerini bütün gücüyle desteklediğini bildirirken hiç bir zaman İran’ın Amerika’ya güveninin olmadığını ve Amerika’nın güvenilmez olduğunu söyledi.

Filistin İntifadasını destekleme uluslararası konferansı genel sekreteri Emir Abdullahiyan, şehit Semir Kantar’ın şehadetinin yıldönümü eşiğinde şehidin eşi  Zeyneb Bercavi’yle görüştü.

Emir Abdullahiyan, şehit Kentar’ın  işgalci İsrail rejimine karşı takdire şayan  mücadelesini yadederken  ayrıca onun Filistin  ve direnişine  verdiği desteği övdü.

İran meclis başkanı özel yardımcısı, Beyaz Saray, Siyonizm ve Terörizm’in bir üçgen olduğunu belirterek, bunların her zaman Ortadoğu bölgesinde istikrarın bozulması ve güvensizliğin artmasında asıl faktör olduklarını söyledi.

Zeyneb Bercavi de, sözkonusu görüşmede, İran İslam Cumhuriyeti’nin  direnişe verdiği desteğe teşekkür ederken, Amerika ve İsrail’in   direniş, Hizbullah ve Şehit Kantar’ın asıl düşmanı olduklarını bildirdi.

Bilindiği gibi Lübnan Hizbullah hareketinin önemli isimlerinden  Semir Kantar geçen yıl kasım ayında  siyonistlerin Suriye’nin başkenti Şam çevresinde düzenledikleri saldırıda  şehit olmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.