Emir Abdullahiyan: Lübnan’da cumhurbaşkanlığı seçimi bölgenin sebat ve güvenliğinde etkili

  • 03 Kasım 2016
  • 1.014 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan: Lübnan’da cumhurbaşkanlığı seçimi bölgenin sebat ve güvenliğinde etkili

İran İslami Şura Meclisi başkanı uluslararası işler yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Lübnan’da yeni cumhurbaşkanının seçilmesinin, siyonist İsrail rejimi karşısındaki direniş ve bölgenin güvenlik ve istikrarında önemli bir rol ifa edeceğini söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Emir Abdullahiyan,  dün  Tahran’da Lübnan’ın İran büyükelçisi  Fadi Hac Ali ile görüşmesinde yaptığı açıklamada, Lübnan’da yeni cumhurbaşkanının seçilmesini tebrik ederek İran İslam Cumhuriyetinin  her zaman dost Lübnan’daki gelişmeleri  yakından takip ettiğini söyledi.

Emir Abdullahiyan,  Beyaz Saray ve Tel Aviv siyasetçilerinin bölgede ortak stratejilerinin olduğunu ve  bölge ülkelerinin  zayıflatılması  peşinde olduklarını belirterek, Amerikalıların  Suriye’de  siyasi bir anlaşmaya vardıklarını ve onun da Beşar Esad’ın  iktidardan  uzaklaştırılması olduğunu ama onların bu düşüncelerinin  gerçekçi olmadığının görüldüğünü söyledi.

Lübnan büyükelçisi de İran İslam Cumhuriyetinin  bölgedeki önemli ve etkin rolüne temasla, İran İslam Cumhuriyetinin  büyük ve önemli bir ülke olarak  her zaman mazlum milletlerin hamisi, dostu ve kardeşi olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.