Emir Abdullahiyan: Riyad ile Tel Aviv ikilisi bölgede yeni bir kriz oluşturmayı planlıyor

  • 23 Mart 2018
  • 1.159 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan: Riyad ile Tel Aviv ikilisi bölgede yeni bir kriz oluşturmayı planlıyor

İran Meclis Başkanı Uluslararası İlişkiler Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Tel Aviv ve Riyad’ın Amerika’ya dayanarak bölgede yeni buhranlar peşinde olduklarını bildirdi.

Twitter hesabından açıklama yapana İran Meclis Başkanı Ululslararası İlişkiler Yardımcısı  Emir Abdullahiyan, ‘Trump’ın kağıttan yapılı Amerika’sına güvenen Riyad ile Tel Aviv bölgede yeni bir kriz oluşturma politikası peşindeler. İran ise tüm gücüyle ülke ile bölgenin ve müttefiklerinin güvenliğini savunacak.’ cümlesine yer verdi.

Arabistan veliahdı Muhammed Bin Selman ve Amerikan başkanı Trump,  çarşamba günü  İran’ı yeniden bölgenin istikrarını bozmakla  suçlayan iddiada bulunmuşlardı.

Sözkonusu ülkelerin bu iddiaları, Amerika ve Arabistan’ın Irak, Suriye ve Yemen gibi bölgede  kan döktükleri bir sırada yapılıyor.

Bu arada terör rejimi İsrail başbakanı Netanyahu da,   İsrail’in Amerika’nın yardımıyla İran’ın nükleer silaha ulaşmasına izin vermeyeceğini iddia etti.

Terör rejiminin bu yetkilisinin iddiası da, BM ve Güvenlik Konseyi ve Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun İran’ın nükleer faaliyetlerinin barışçı olduğunu bir kaç kez teyit ettikleri bir sırada yapılıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.