Emir Abdullahiyan: Riyad’a isabet eden füzeyle İran’ın hiç bir irtibatı yok

  • 21 Aralık 2017
  • 980 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan: Riyad’a isabet eden füzeyle İran’ın hiç bir irtibatı yok

İran meclis başkanının uluslararası işler yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Yemenlilerin Riyad’a attıkları füzelerle İran’ın hiç bir irtibatının olmadığını söyledi.

İran meclis başkanının uluslararası işler yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, dün Tahran’da, Lübnan Emel Hareketi başkanlık heyeti üyesi Halil Hemdan ile görüşmesinde, Amerika’nın BM temsilcisi Nikki Haley’in  İran karşıtı sözlerine işaretle, ”Amerika’nın halihazırda Arabistan ve BAE’ne sattığı silahların cevabını vermesi gerekir. Ama İran karşıtı açıklamalarla kamuoyunun Kudüs ile  gündemini ve gerçekleri  çarpıtmaya  çalışmaktadır’ dedi.

Emir Abdullahiyan, Amerika’nın İran’ın savunma programlarına  müdahale  peşinde olduğunu belirterek, ”İran’ın asla savunma programlarına müdahaleye izin vermeyeceğini zira İran’ın  füze  savunma programının meşru ve kanuni olduğunu ve görüşülemez” olduğunu söyledi.

Emel hareketinin Lübnan’daki konumuna ve bölgede direniş hedeflerini ilerletmedeki rolüne de temas eden Emir  Abdullahiyan, ”Lübnan’ın sebat ve huzuru Lübnan’ın birlik ve beraberliğine bağlıdır ve Emel ile Hizbullah hareketi, bu birlik ve beraberlik ile huzurun    korunmasında   etkili role sahiptirler” dedi.

Sözkonusu görüşmede Halil Hemdan da, İslam toplumunun en önemli   hadisesinin Kudüs meselesi olduğuna ve de Amerikan başkanının  büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararına temasla,  ‘Amerika’nın bu kararı siyonistlerin planları doğrultusunda alınmış bir karardır ama bunun uygulanabilirliği yoktur’ dedi.

Hemdan, müslümanların birlik ve beraberliğini korumaları gerektiğini belirterek, Amerikan başkanının kararına  karşı çıkmaları ve buna engel olmalarını istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.