Emir Abdullahiyan, Şam’da Filistinli grupların liderleriyle görüştü

  • 30 Ağustos 2021
  • 1.948 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan, Şam’da Filistinli grupların liderleriyle görüştü

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, dün gece Suriye’nin başkenti Şam’da Filistinli grupların liderleriyle bir araya geldi.

Fars Haber Ajansı’na göre, “İran’ın Suriye Büyükelçisi Mehdi Sobhani”nin de katıldığı toplantıda Emir Abdullahiyan, İran İslam Cumhuriyeti’nin Filistin halkının Siyonist işgalcilere karşı mücadelesine verdiği desteği bir kez daha tekrarladı.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Genel Sekreteri Talal Naci, sözkonusu görüşmeden sonra muhabirimize verdiği demeçte, İran İslam Cumhuriyeti’nin işgal altındaki Filistin’deki direniş mücahitlerini desteklemedeki konumunu överek, direniş gruplarının Filistin halkının haklarını alıncaya kadar mücadeleye devam edeceklerini bildirdi.

Talal Naci, “İran İslam Cumhuriyeti’nin desteği ve ilkeli duruşu olmasaydı Lübnan, Suriye, Irak ve Yemen’deki direniş ekseninin zaferleri bugün gerçekleşmezdi.” dedi.

Bu arada Filistin Halk Cephesi Genel Sekreteri Halid Abdul Mecid, Filistin İslami Cihad Hareketi üst düzey liderlerinden Ebu Said El-Menyavi, Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi Genel Sekreter Yardımcısı Fahd Süleyman, Filistin Ulusal Kurtuluşu Merkez Komitesi sekreteri Ebu Hazım el-Sagir de toplantıya katılanlar arasındaydı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.