Emir Abdullahiyan: Şeyh İsa Kasım hakkında verilen karar durumu karmaşık bir hale getirecek

  • 21 Mayıs 2017
  • 963 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan: Şeyh İsa Kasım hakkında verilen karar durumu karmaşık bir hale getirecek

İran Meclis Başkan Danışmanı, Bahreyn rejiminin büyük dini Lider Şeyh İsa Kasım’a yönelik verdiği acımasız kararına karşı tepki gösterdi.

İran Meclis Başkan Danışmanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Bahreyn rejiminin büyük dini Lider Şeyh İsa Kasım’a yönelik verdiği karara karşı tepki göstererek, “Ayetullah Şeyh İsa Kasım Sadece Bahreyn halkına ait değil. Böylece Şeyh’e karşı verilen her türlü acımasız kararın Bahreyn krizinin çözülmesine yararlı olmazken sorunların daha da karışık hale gelmesine yol açacaktır” ifadelerinde bulundu.

Abdullahiyan sözlerini şöyle sürdürdü: Bahreyn yönetimi ülke içinde karşılaştığı krizi siyasi yollarla çözmek istiyorsa kendi halkına dayanmalıdır yabancılara değil. Bu sorunların tek çözüm yolu ise siyasi müzakerelerdir.

Şeyh İsa Kasım’a dayanaksız gerekçelerle Al Halife rejimi tarafından bir yıl hapis cezasıyla mal varlığına 3 milyon dinar değerinde haciz uygulaması cezası verilmiştir. Ayrıca Şeyh’e 1000 dinar tazminat ödeme cezası da verildiği öğrenildi. Bilgili bazı kaynakların haberine göre, Şeyh İsa Kasım’a verilen bir yıllık hapis cezasının yürürlüğe girmesi 3 yıl ertelenmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.