Emir Abdullahiyan, Seyyid Hasan Nasrullah ile Filistin’i görüştü

  • 02 Ağustos 2017
  • 1.230 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan, Seyyid Hasan Nasrullah ile Filistin’i görüştü

İran İslami Şura Meclisi Başkan Danışmanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Lübnan’a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında bu ülkenin Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah ile bir araya geldi.

Emir Abdullahiyan bu görüşmede Lübnanlı tarafı “33 Günlük Lübnan Savaşı” yıldönümü ve Hizbullah Hareketi’nin Suriye’nin Arsal kırsalında elde ettiği başarılardan dolayı tebrik ederek, Hizbullah Hareketi, direniş cephesi, kutsal türbe savuncuları ve direniş şehitlerinin gösterdiği büyük çabaların övgüye layık olduğunu ifade etti.

Emir Abdullahiyan ilaveten, “İran, terörle etkin mücadelede sahanın yanında gerçek ve adil diplomatik yollarla Suriye, Bahreyn ve Yemen de dahil bölgedeki sorunların çözüleceğine inanıyor” ifadesini kullandı.

Seyyid Hasan Nasrullah da bu görüşmede, İslam dünyası ve bölge düşmanlarının kurduğu komploların tanımlanması ve ona karşı mücadelede İnkılap Rehberi’nin büyük röle sahip olduklarını hatırlatarak şunları kaydetti: Günümüzde Filistin, Suriye ve Lübnan’daki direniş meselesi bölgedeki güvenlik ve istikrarla doğrudan bağlantılıdır. İslam dünyası ve Ortadoğu haritasını değiştirme çabaları sadece bu tehlikeli projeyi çizen düşmanların amaçlarına ulaşmasına neden olacaktır. Siyonist Rejim, Arap ülkeleri ve bazı bölge devletleriyle ilişkilerini normalleştirmek için her türlü yolu deneyip kullanıyor ve aynı zamanda bu ülkelerin bölünüp parçalanmasını istiyor.

Bu görüşmede, Mescid-i Aksa gerilimine işaret eden Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri, “Siyonist Rejimi’in Mescid-i Aksa ihlalleri ve Filistin halkına yönelik işlediği cinayetler “uzlaşma planı” ve bu rejimle ilişkileri normalleşitrme çabalardan kaynaklanıyor. Bunun yanı sıra Siyonist Rejim’in son günlerdeki girişimlerine karşı uluslararası kamuoyu ve Filistin halkının gösterdiği sert tepkiler bu planların yenilgiye uğratıldığını gösteriyor” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.