Emir Abdullahiyan: Suriye sorunu siyasi yolla çözülmeli

  • 18 Mayıs 2017
  • 1.166 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan: Suriye sorunu siyasi yolla çözülmeli

İran İslami Şura Meclisi başkanının uluslararası işler yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Fransa’nın yeni cumhurbaşkanının, uluslararası güvenlik ve barış için en önemli sorun olan terörizmle ciddi mücadele etmesini ve bunu öncelikli siyaset olarak gündemine almasını ümit etti.

Emir Abdullahiyan, dün Fransa’nın Tahran büyükelçisi François Senemaud ile görüşmesinde, Suriye sorununun siyasi yolla çözümünün terörizmle mücadelede önemli olacağını belirterek, İran’ın Suriye buhranının başından beri bu sorunun siyasi yolla çözülmesi gerektiğine vurgu yaptığını hatırlattı.

Emir Abdullahiyan, Astana’da Suriye barış görüşmelerini  Suriye buhranına siyasi yol bulunması konusunda  önemli olarak nitelerken bu müzakerelerin Amerika ve müttefiklerinin yıkıcı engelleriyle karşı karşıya olduğunu  söyledi.

Bu arada Fransa’nın İran büyükelçisi de sözkonusu görüşmede,  Makron’un Fransa’da yeni cumhurbaşkanı olarak  seçilmesine işaretle, ”Makron’un siyaseti, IŞİD ile mücadele ve Suriye buhranının siyasi yoldan çözümüdür ve İran, Türkiye ve Lübnan gibi bölge ortaklarıyla da bu konuda  işbirliğini arttırmaya önem vermektedir’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.