Emir Abdullahiyan: Suud rejimi siyonistlere büyük hizmetlerde bulunmuştur

  • 17 Temmuz 2018
  • 1.496 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan: Suud rejimi siyonistlere büyük hizmetlerde bulunmuştur

İran meclis başkanının uluslararası işler özel yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Suudi rejiminin siyonistlere büyük hizmetlerde bulunduklarını belirterek, Arabistan’ın bölünme ve yok olmaya doğru ilerlediğini söyledi.

El-Alem televizyonunun bildirdiğine göre Arabistan’ın Yemen aleyhindeki savaşına değinen Hüseyin Emir Abdullahiyan, Amerika ve Batıdaki siyonist lobilerin bölgede yeni bir savaş çıkarma fırsatı kolladıklarını ve Suudi rejiminin bu amaçla Amerika ve İsrail’in elinde bir oyuncak ve araç konumuna geldiğini bildirdi.

Yemen savaşının askeri bir çözüm yolununu bulunmadığını, Yemen, Arabistan ve BAE’nin kendi güvenliklerini kaybetmelheri durumunda tüm bölgenin güvensizleşebileceğine inandığını belirten  İran meclis başkanının uluslararası işler özel yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan,  bazı ülkeler tarafından İran’dan Yemen’e füze gönderildiği yolunda ortaya atılan iddialara temasla, bu iddialarının tamamen asılsız olduğunu ve İran’ın bölge krizinin karmaşık hal alması yönünde kesinlikle her hangi bir girişimde bulunmadığını bildirdi.

Bilindiği gibi Amerika’nın desteğini arkasına alan Suud rejimi 2015 yılının Mart ayından itibaren Yemen’e askeri saldırı başlatırken, bu ülkeyi havadan, karadan ve denizden abluka altına almış bulunuyor.

Suudi savaş ittifakının Yemen’e düzenlediği saldırılarda şimdiye kadar 14 bin Yemen’li hayatını kaybederken, 10 binlercesi yaralanmış ve milyonlarca Yemen’li de mülteci durumuna düşmüştür.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.