Emir Abdullahiyan: Suudi Veliahdi, Yemen Savaşından Geri Adım Atmaktan Başka Bir Seçeneği Yoktur

  • 05 Nisan 2018
  • 1.118 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan: Suudi Veliahdi, Yemen Savaşından Geri Adım Atmaktan Başka Bir Seçeneği Yoktur

İran Meclis Başkanı Uluslararası İlişkiler Danışmanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, dün Twitter sayfasında paylaştığı bir tweet’te, Suudi Arabistan veliahdi Muhammed Bin Salman’ın Yemen savaşında geri çekilmekten başka bir seçeneğe sahip olmadığını bildirdi.

İRİB Haber Ajansının bildirdiğine göre  İran Meclis Başkanı Uluslararası İlişkiler Danışmanı Hüseyin Emir Abdullahiyan,  Yemen savaşının sonlandırılmasının tek yolunun diplomatik yollar olduğunu hatırlatarak, Yemen Ensarullah hareketinin her türlü siyasi çözüm yolu ve görüşmelerinin temel bir parçası olduğunu bildirdi.

Bilindiği üzere Suudi Arabistan, Amerika ve BAE’nin de yardımı ve diğer bazı arap rejimlerinin katkısıyla Mart 2015 tarihinde Yemen’e karşı askeri tecavüz başlatmış ve bu ülkeyi kara, hava ve denizden ablukaya alarak ülkeye her türlü gıda, yakıt ve sağlık mallarının girişine engel olmuştur.

Suudi rejiminin Yemen’e karşı başlattığı bu savaş şimdiye kadar Yemen halkına 14 bini aşkın insanın hayatını kaybetmesine, on binlercesinin yaralanmasına ve milyonlarcasının da mülteci konumuna sürürklenmesine sebep olmuştur.

Ayrıca ülkede yaşanan aşırı kıtlık ülke halkının hayatını ciddi bir tehdit v etehlikeye sürüklemiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.