Emir Abdullahiyan: Terörizm ile mücadelede Amerika’nın davranışları kuşkulu

  • 12 Aralık 2017
  • 979 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan: Terörizm ile mücadelede Amerika’nın davranışları kuşkulu

İran Meclis Başkanının uluslararası işler özel yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Amerika’nın terörizmle mücadelede izlediği iki yüzlü ve çifte standart siyasetlerini eleştirerek ABD’nin terörizmle mücadelesinin kuşkulu olduğunu söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Emir Abdullahiyan, dün Tahran’da Cezayir’in İran büyükelçisi Abdul Munim Ahriz ile görüşmesinde, bölge gelişmeleri ve Irak, Suriye ve Lübnan’da teröristlere karşı elde edilen zaferlere temasla, ”Maalesef Amerika, teröristlerle mücadele yerine,  Irak ve Suriye’de terörist ele başları ve çok sayıda teröristi başka bölgelere intikal ettirdi ve onlara sığınak verdi’ dedi.

Hüseyin Emir Abdullahiyan, Trump’ın  Kudüs’ü terör rejimi İsrail’in başkenti olarak  resmiyette tanımasını da  gayri meşru ve BM bildirilerinin açıkça çiğnenmesi olarak niteledi.

Sözkonusu görüşmede Cezayir’in İran büyükelçisi de,  İran’ın teröristlere karşı mücadelesi ve terörizme karşı elde edilen son zaferleri takdir ederek, bütün ülkelerin sınırlarının korunması gerektiğini, bütün ülkelerin güvenliği ve terörizme karşı mücadelenin zaruri olduğunu bildirdi.

Cezayir büyükelçisi, ülkelerden Filistin halkına ve Kudüs’ün Filistin’e ait olduğuna destek vermelerini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.