Emir Abdullahiyan: Terörizme karşı dünya kapasitesinden yararlanmak gerekir

  • 25 Temmuz 2016
  • 862 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan: Terörizme karşı dünya kapasitesinden yararlanmak gerekir

İran İslam Şura Meclisi Başkanı Uluslararası Özel Yardımcısı Emir Abbullahiyan Tahran ve Moskova’nın terör ile mücadele kapsamında Suriye’ye destek vermeye devam edeceklerini açıkladı.

Tesnim Haber Ajansının bildirdiğine göre Hüseyin Emir Abdullahiyan açıklamasında Kabil ve Bağdat’ta gerçekleşen son terör eylemlerini kınayarak; “Dünya tüm gücüyle teröristlerin karşında yer almalı ve terör örgütleri yolun sonuna geldiklerini görerek gelecekte yerleri olmadıklarını anlamalıdırlar.” ifadelerini kullandı.

“Bölgedeki bazı oyuncu devletlerin yanlış hamleleri terör ile mücadeleyi ve bölgesel barışı zorlaştırmaktadır.” diyen Emir Abdullahiyan ülkelerin diplomatik çözüm arayışı içerisinde en kısa zamanda bölgede kalıcı bir barışı sağlamaları gerektiğine işaret etti.

İran İslam Şura Meclisinin bölgede barış ortamının oluşması için gerekli potansiyele sahip olduğuna işaret eden Emir Abdullahiyan, “Tahran ve Moskova terör ile mücadele kapsamında Suriye’ye verdiği desteğe devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Son olarak bölgesel işbirliğinin diplomatik çözüm arayışı içerisinde güçlendirilmesi gerektiğine işaret eden Emir Abdullahiyan, “İslam ülkeleri meclisleri ve Avrupa Parlamentosu bu anlamda önemli katkı sunabilir” açıklamasını yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.