Emir Abdullahiyan: Yemen krizinin çözüm yolu gözardı edilmemeli

  • 22 Aralık 2016
  • 958 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan: Yemen krizinin çözüm yolu gözardı edilmemeli

İran Meclisi Başkan Danışmanı Emir Abdullahiyan, Rusya’nın Tahran Büyükelçisi’yle görüşmesinde, gündemdeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İran Meclisi Başkan Danışmanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Rusya’nın Tahran Büyükelçisi Luan Jagarian ile görüştü.

Emir Abdullahiyan, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Karlov’un silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntülerini dile getirerek, “Bazı ülkelerin güvenlik birimleri bölge istikrarını hiçe sayarak terör ateşiyle oynadıkları gibi Siyonistlerin uzantısı olan bazı basın ve oyuncular da teröristleri kurtarabilmek için insanların duygularını kötüye kullanırlar” ifadelerinde bulundu.

ABD’nin yanlış Ortadoğu politikasının terörizmin büyümesine neden oldğunu hatırlatan Emir Abdullahiyan, “Terörle mücadele ve krizden çıkış için siyasi yollar sadece Suriye için değil, Yemen, Libya, Bahreyn ve bölgedeki diğer krizler için de geçerlidir” açıklamasını yaptı.

İran Meclisi Başkan Danışmanı sözlerinin bir bölümünde de Yemen’deki son gelişmelere işaret ederek, “Yemen’e karşı düzenlenen saldırılar terörizmin hızla yayılmasına neden oldu. Bu yüzden Suriye kriziyle birlikte Yemen krizinin de siyasi çözüm yolu gözardı edilmemelidir” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.