Emir Abdullahiyan’dan Suud rejimine: Tarihten ders al

  • 28 Mart 2018
  • 910 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan’dan Suud rejimine: Tarihten ders al

İran Meclisi başkanının uluslararası işler özel yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Yemen halkının mütecavizlere karşı direnişinin 4. yılının başlaması münasebetiyle Suudi rejimine hitaben, ‘Tarihten ders al’ dedi.

İRNA’nın haberine göre, Hüseyin Emir Abdullahiyan, twitter hesabından yaptığı açıklamada, ”Sayın Adil El’Cubeyr! Tam 3 yıl önce ve Yemen aleyhinde saldırılara başladığınız zaman bana, ”göreceksiniz 3 haftadan kısa bir süre içinde, Suudi rejimi, Ensarullah’ı Yemen’in kuzeyinden temizleyecek, yok edecek” demiştiniz.

Bilindiği gibi Suudi rejimi mart 2015’te Yemen’in firari cumhurbaşkanını yeniden Yemen’de iktidara getirmek için ABD ve batılıların desteğinde saldırmış ve bu saldırılar hala da devam ediyor.

Yemen halkı, Suudi rejimi ve işbirlikçilerinin Yemen aleyhindeki 3 yıl süren savaşta beklenmedik bir direniş göstererek mütecavizleri ve hamilerini şaşkınlığa uğratırken, bugün Yemenli direnişçiler ve Yemen ordusunun füzeleri ise Suudi rejiminin bütün önemli mekanlarını vurabiliyor.

Arabistan’ın Yemen’e saldırısından Amerika ve siyonist İsrail rejimi, istihbarat, güvenlik, iktisadi, askeri ve mali açıdan hem dolaylı hem direk faydalandılar.

Suudi rejiminin Yemen’e saldırısında bu zamana kadar en az 12 bin sivil öldü ve onbinlercesi de yaralandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.