Emirabdullahiyan: Arabistan’ın petrol siyaseti yanlıştır

  • 02 Ocak 2015
  • 1.171 kez görüntülendi.
Emirabdullahiyan: Arabistan’ın petrol siyaseti yanlıştır

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakan yardımcısı, Suudi Arabistan’ın dünya piyasalarında petrol fiyatının düşmesine karşı sessizliğinin stratejik bir hata olduğunu belirtti.
Arap ve Afrika işlerinden sorumlu dışişleri bakan yardımcısı Hüseyin Emirabdullahiyan dün Reuters’e verdiği mülakatta petrol fiyatlarının düşmesi konusunda Suudi Arabistan’ın son 6 ayda devam eden sessizliğinin, stratejik bir hata olduğunu belirterek, bunun bölge ülkeleri üzerinde olumsuz etkileri olacağını belirtti.
Petrol fiyatların düşmesinin, Ortadoğu bölgesi ülkelerine hasar vereceğini belirten Emirabdullahiyan, Arabistan’ın petrol fiyatların düşmesini engellemek için girişimde bulunması gerektiğini söyledi.
Emirabdullahiyan, İran’ın OPEC ve dışişleri bakanlığı aracılığı ile petrol fiyatı hakkında Arabistan ile görüşmeler yapacağını da ifade etti.
Dışişleri bakan yardımcısı ayrıca Arabistan’ın Bahreyn’deki askeri müdahalesine de değinerek, Bahreyn Vifak cemiyeti genel sekreteri şeyh Ali Salman’ın tutuklanmasının bu ülke için ciddi olumsuz sonuçları olacağı hakkında uyarıda bulundu.
Emirabdullahiyan Amerika’nın IŞİD ile mücadele çalışmalarının, Beyaz Saray’ın bölgedeki siyasetlerinin ilerlemesi için bir plan olduğuna da değinerek, “gerçek şu ki Amerika, IŞİD’i yok etmek için bir harekette bulunmuyor, Washington IŞİD’in zayıflamasını bile istemiyor ve Amerikalılar sadece IŞİD’i yönetmek istiyor” dedi.
Arap ve Afrika işlerinden sorumlu dışişleri bakan yardımcısı Hüseyin Emirabdullahiyan ayrıca İran’ın Suriye’de Beşar Esad hükümetine desteğinin altını çizerek, bu ülkede 4 yıldan beri devam eden münakaşanın sonlandırmak hedefi ile her türlü siyasi geçiş projesinde cumhurbaşkanı Esadın da ortak olması gerektiğini sözlerine ekledi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.