Emirabdullahiyan: ” Avrupa İran ile işbirlikleri düzeyine göre olumlu yanıt alır”

  • 27 Ağustos 2021
  • 1.952 kez görüntülendi.
Emirabdullahiyan: ” Avrupa İran ile işbirlikleri düzeyine göre olumlu yanıt alır”

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı , “Avrupa, İran ile olan işbirliğinin boyutlarına göre olumlu yanıt alacaktır”vurgusunda bulundu.

Muhabirimizin verdiği habere göre, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan Perşembe günü şunları söyledi: “Avrupa sadece Avrupa troykası değildir. Ancak İran İslam Cumhuriyeti ile işbirliği yapan herhangi bir Avrupa troykası ülkesi eşit derecede olumlu bir yanıt alacaktır.”

Dışişleri Bakanlığı’ndaki çalışma önceliklerini açıklayan Emirabdullahiyan, “Dışişleri Bakanlığı’nda komşuluk ve Asya siyasetine daha fazla ağırlık verilecek, ancak bu, dünyanın diğer bölgelerini görmezden geleceğimiz anlamına gelmiyor.”dedi.

İran Dışişleri Bakanı şunları da kaydetti: “Geçmişte ve Avrupa dahil dünyanın diğer bölgeleriyle ilişkileri geliştirmek için yapılan işbirliği ve çabaları güçlü bir şekilde sürdüreceğiz . Tabii eski Dışişleri Bakanı Muammed Cevad Zarif’in bu konuda önemli bir rolü vardı. ”

Emirabdullahiyan’a göre “Muhammed Cevad Zarif ve Dışişleri Bakanlığı çalışanları ile İran büyükelçileri geçtiğimiz yıl içerisinde Kovid 19 aşısını tedarik etmek ve ithal etmek için çok çalışmışlardır.”

Dışişleri bakanı ayrıca “aşı tedarikini hızlandırmaya ve bu konuda daha fazla koordinasyon sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.