Emirabdullahiyan: Yemen halkının durumu esef verici

  • 21 Ekim 2018
  • 1.164 kez görüntülendi.
Emirabdullahiyan: Yemen halkının durumu esef verici

İran İslami şura meclis başkanı uluslararası işler özel yardımcısı Emirabdullahiyan, uluslararası kızılhaç komitesi yeni bölge genel müdürü Fabrizio Carboni ile Tahran’da bir araya gelerek, Yemen halkının esef verici durumunu ele aldılar.

Mehr Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre Hüseyin Emirabdullahiyan, Suudi Arabistan’ın Yemen müdahalesinin, kızılhaçın bile bu ülke halkına yardım ulaştırmada çaresiz kalacak kadar ciddi krize sebep olduğunu belirtti.
İran İslam Cumhuriyeti Kızılhaç kurumunun mazlum Yemen halkının acılarını hafiflemek için tıp ve tedavi alanlarında her türlü yardıma hazır olduğunu belirten Emirabdullahiyan ile görüşen uluslararası kızılhaç komitesi yeni bölge genel müdürü Fabrizio Carboni, İran’ın bölgedeki etkin rolüne işaretle, Tahran’ın uluslararası Kızılhaç komitesine, insancıl hedeflerine ulaşmada yardımcı olabileceğini belirtti.
Carboni bölgede huzurun sağlanmasına İran’ın temel rolünü vurgulayarak, Yemen krizine değinip, bu ülkede durumun insani facia boyutuna ulaştığını söyledi.
Carboni Yemen krizinin askeri çözüm yolu olmadığını da sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.