En-Nunu: “Fetih Uzlaşı Anlaşmasının Hayata Geçirilmesinden Korkuyor”…

  • 14 Şubat 2015
  • 893 kez görüntülendi.
En-Nunu: “Fetih Uzlaşı Anlaşmasının Hayata Geçirilmesinden Korkuyor”…

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Enformasyon Dairesi üyesi Tahir En-Nunu, Fetih hareketinin Gazze’deki grupların yapacağı görüşmeden çekilmesinin daha önce varılan uzlaşı anlaşmasının hayata geçirilmesinden duyduğu korkunun bir sonucu olduğunu ve bu tavrıyla uzlaşının hayata geçirilmesini engelleyen tarafın kendisi olduğunu ortaya koyduğunu söyledi.

Fetih hareketi, daha önce Gazze’de imzalanan uzlaşı anlaşmasının hayata geçirilmesini görüşmek üzere Batı Yaka’dan Gazze’ye gidecek heyetten çekildiğini duyurdu.

En-Nunu, “Fetih hareketi Siyonist düşmanın çıkarına olacak rollerde oynarken ve bu konuda ciddi adımlar atarken, ulusal dokuyu parçalamakta ve düşmanın yararına olacak bir havanın oluşmasına yardımcı olmaktadır” dedi.

Hamas’ın enformasyon birimi sorumlularından olan eski hükümet sözcüsü En-Nunu, Fetih hareketinin birlikten korktuğunu ve ulusal kararlara mutlak hakimiyetin peşinde olduğunu söyledi.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi başta olmak üzere Filistinli gruplar da Fetih’i samimi davranmamakla, Fetih liderlerinden Azzam El-Ahmed’i de uzlaşıyı engellemekle suçlamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.