En Son Yaşanan Filistin-İsrail Savaşında El-Kassam Tugaylarının Silahı?

  • 11 Temmuz 2015
  • 772 kez görüntülendi.
En Son Yaşanan Filistin-İsrail Savaşında El-Kassam Tugaylarının Silahı?

İşgal ordusu, geçen yıl yaşanan Yenilmiş Ekin Savaşı’na katılıp sağ ve yaralı olarak kurtulan askerlerin yerin altından çıkan direniş güçleriyle ilgili korku dolu sözlerle anlattıkları olayları çok dikkatle dinliyor.

İşgal rejimi Filistin halkına karşı saldırı, baskı ve zulümlere devam ettikçe, düşmana ağır kayıplar verdiren, düşmanı kalbinden vuran, afallamasını ve bocalamasını sağlayan tüneller kazılmaya ve direnişçiler oradan düşmana korku vermeye devam edilecek.

Direniş güçleri, Yenilmiş Ekin Savaşı’nda etkin bir şekilde kullandığı tünellerden düşmanın arkasına geçip düşmanla göğüs göğüse çarpıştı, düşman askerlerini öldürdü ve esir aldı.

İzzeddin El-Kassam Tugayları ilk defa 2001 yılında tüneli kullanarak Filistin-Mısır sınırında yer alan Siyonist Termit askeri noktasını havaya uçurdu. Ardından 2003 tarihinde Rafah şehrinde Filistin-Mısır sınırında işgal askerlerine ait bir askeri gözetim merkezini havaya uçurdu.

Yine 2004 yılında Han Yunus’un kuzeyinde işgal askerlerine ait askeri bir noktayı havaya uçuran El-Kassam Tugayları, 2006 yılında Siyonist asker Gilad Şalit’i esir aldı. 2014 yılında El-Kassam Tugayları’nın tünelleri etkin bir şekilde kullanması ise düşmanın bütün askeri hesaplarını alt üst etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.