Ensari Beşar Esad ile görüştü

  • 05 Mart 2018
  • 1.433 kez görüntülendi.
Ensari Beşar Esad ile görüştü

İran Dışişleri Bakanı Özel Siyasi İşler Yardımcısı Hüseyin Cabiri Ensari, Suriye cumhurbaşkanı Beşar Esad ve Suriye dışişleri bakanı Velid El’Muallim’le görüştü.

Ensari ve Esad arasında dün gerçekleşen görüşmede, Suriye halkının geleceğini her türlü dış müdahale ve baskılardan uzak bir şekilde bezzat Suriye halkının belirlemesi gerektiğine vurgu yapılırken, iki taraf ayrıca Suriye’de barışla ilgili olarak sürdürülen uluslararası müzakerelerin ve siyasi görüşmelerin devamının zaruretine vurgu yaptılar ve bu konuda görüş alış verişinde bulundular.

Bu görüşmede Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, bölgenin hassas şartlarında Suriye ve dost ülkeler arasında koordinasyon gerekli olduğunu söyledi. Esad, ‘’Suriye milleti, ülke geleceği ile ilgili tek karar merciidir ve bunu kimse yapamaz’’ dedi.

Bu arada Cabir Ensari ve  Suriye  dışişleri bakanı Muallim, dün yaptıkları görüşmede Suriye barış görüşmelerini ele aldılar.

Sözkonusu görüşmeler ardından basın mensuplarına açıklama yapan Ensari, Suriye’de teröristler tarafından ateşkesin çiğnenmesine işaretle, bu ülkede barış ve istikrarın teröristlerle mücadele olmaksızın  ve siyasi görüşmeler dikkate alınmaksızın mümkün olmayacağını söyledi.

İran dışişleri bakan yardımcısı, Astana ve Cenevre’de siyasi sürecin başarısına temasla, bu müzakerelerin başarılı geçmesi için bütün herkesin işbirliğinin zaruri olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.