Ensari: İran’a gelen yabancı heyetlerin artması nükleer anlaşmanın olumlu etkisinin sonucudur

  • 04 Mayıs 2016
  • 851 kez görüntülendi.
Ensari: İran’a gelen yabancı heyetlerin artması nükleer anlaşmanın olumlu etkisinin sonucudur

İslami İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Sadık Hüseyin Caberi Ensari, İran’a gelen yabancı heyetlerin sayısındaki artışın, İran ve 5+1 grubu arasında imzalanan nükleer anlaşmanın olumlu etkilerinin sonucu olduğunu söyledi.

Caberi Ensari, İran’ın kuzeybatısında yer alan Tebriz’de yaptığı açıklamada, nükleer anlaşma KOEP’i, uluslarararası arenada ve İran diplomasisinde bir nevi büyük bir gelişme olarak nitelerken, İran’ın dış siyasette programının, İslami ve ilmi, kültür medeniyetleri kapsayıcı hareket olduğunu söyledi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, Suudi Arabistan’ın, bu yıl İranlıların Hacca gitmelerini engelleyici girişimlerine de temas ederek; ‘Hacc’ın İslami açıdan farz olduğunu ve İran devletinin de, İranlı hacı adayları için bu hac ibadetini yerine getirmeleri için gerekli ortamı sağlamayı bir görev olarak bildiğini söyledi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, Arabistan’ın halihazırda kaos çıkarmak için çalıştığını ve iç buhranlarını dış siyasete yansıtmak istediğini söyledi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, Amerikan Yüksek Mahkemesi’nin İran’ın mal varlığına el konulmasıyla ilgili kararına da işaretle; İran dışişleri bakanlığının İran milletinin haklarını ciddiyetle takip ettiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.