Ensari: Suriye’de ortak ateşkes komisyonu belgesi nihaileşti

  • 17 Şubat 2017
  • 1.080 kez görüntülendi.
Ensari: Suriye’de ortak ateşkes komisyonu belgesi nihaileşti

İran İslam cumhuriyeti dışişleri bakanı arap ve Afrika işlerinden sorumlu yardımcısı Suriye’de ateşkesin denetlenmesi için ortak komisyon belgesinin nihaileştiğini, komisyon çalışma programının Astana 2 görüşmelerinde belirlendiğini söyledi.

İRİB muhabirinin bildirdiğine göre dış işleri bakan yardımcısı ve Astana görüşmelerinde İran heyeti başkanı Hüseyin Cabiri Ensari dün TV 1 Kanalına telefonla katıldığı programda, Astana 2 görüşmelerinin son 2 günde ikili ve uzman oturumlar düzenlediğini, dün akşam da genel oturumun gerçekleştiğini, burada Suriye’de ateşkesin denetlenmesi için ortak komisyon kurulması kararının alındığını belirtti.

Ensari, nihai müzakerelerin İran, Rusya ve Türkiye heyetleri arasında ve Astan 2 konferansı çerçevesinde gerçekleştiğini belirtti.

Ensari 34 ülkenin Suriye’de ateşkesin sağlamlaştırılması için 3 komisyon kurulmasına karar verdiğini, bunun ise Astana 1 kapanış bildirisinde de vurgulandığını söyledi.

İran müzakereci heyeti başkanı, ateşkesin sağlamlaştırılması, karşı taraflar arasında güven oluşturan girişimlerin güçlendirilmesi ve Suriyeli taraflar arasında müzakerelere yardımcı olabilecek konular hakkında görüşmelerin, sözkonusu komisyonun temel hedeflerinden olduğunu, komisyonun düzenli oturumları olacağını ve ateşkesi de denetleyeceğini ifade etti.

Astana müzakerelerin uzun süreçli olacağını, fakat genelde ilk adımların güvenle atıldığına değinen Ensari, gelecek Astana oturumlarının, diplomatik istişarelerde varılan ilk anlaşmalara dayalı nihaileşeceğini, bunun ise bir aydan az bir süre içinde düzenleneceğini bildirdi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.