Ensari: Terörizmi araç olarak kullanmak bölge ve dünya’da istikrarsızlığın yayılma sebeplerindendir

  • 08 Haziran 2017
  • 941 kez görüntülendi.
Ensari: Terörizmi araç olarak kullanmak bölge ve dünya’da istikrarsızlığın yayılma sebeplerindendir

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı bazı ülkelerin terörizmi araç olarak kullanmalarının terörizm ve istikrarsızlığın gelişmesindeki en önemli sebeplerden olduğunu bildirdi.

Rusya Cumhurbaşkanı Aleksander Lavrentov ile Tahran’da görüşen Ensari bu görüşmede bu konuyu dile getirdi.

Görüşmede taraflar Suriye’deki son gelişmeleri inceleri, Suriye’de gerginlikten uzak oluşturulması öngörülen 4 bölge ve bu bölgelerde alınacak güvenlik tedbirleri ile ilgili görüş alışverişinde bulundular.

Lavrentinov, Suriye’deki son gelişmeler ve Astana süreci ile görüşmelerde bulunmak için Tahran’da bulunmaktadır.

Ensari görüşme sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Arabistanı ikaz ederek, camdan evini taş atarak virane halin getirmeme ikazında bulundu.

Arabistan Dışişleri Bakanının İran’ın cezalandırılması gereği ile ilgli sözlerine değinen Ensari, ‘’Arabistan son yıllarda izlediği politikalarla kendi ve çevresi ile savaş halinde olduğunu söyledi.

Ensari, ‘’ Uluslararası camiaya Suudilerin terörist cereyanlara lojistik, siyasi, mali, fikri ve ideolojik destek verdiği herkese açıktır ve herkes Arabistan’ın siyasi hedefleri uğruna terörizmi kullanmanın sabit politikası olduğunu bilmektedir’’ dedi.

Ensari, bu durumun devamının Arap bölgesinde ve Arabistan ile ilintili krizlerin sorunların derinleşmesine sebep olacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.