Ensarullah: ABD, İran’ı Bahane Ederek Kudüs’ü Unutturmaya Çalışıyor

  • 16 Aralık 2017
  • 1.182 kez görüntülendi.
Ensarullah: ABD, İran’ı Bahane Ederek Kudüs’ü Unutturmaya Çalışıyor

Yemen Ensarullah Hareketinin üst düzey üyelerinden Abdülmelik El-Aceri, Amerika’nın, Husilerin İran tarafından teçhizatlandığına dair hiçbir delile sahip olmadığını belirterek, “Bu suçlamaların amacı, kamuoyunun Kudüs konusunda düşüncelerini çarpıtmaktır” dedi.

Yemen Ensarullah Hareketinin üst düzey üyelerinden Abdülmelik El-Aceri, Suudi Arabistan’a fırlatılan füzenin İran yapımı olduğuna dair Amerika tarafından yapılan suçlamanın, kamuoyunun düşüncelerini Kudüs konusundan çarpıtmak için Washington’un bir bahanesi olduğunu vurguladı.

El-Aceri twitter sayfasında yayınladığı mesajda şu ifadelerde bulundu: ‘3 yıl savaşın ardından, Amerika aniden İran’ın Husileri desteklediğine dair bir kanıt buluyor!

Amerika şimdiye kadar Yemen tarafından fırlatılan hiçbir füzede, herhangi bir kanıt bulmayı başaramadı. Hikâye çok açık. Onlar Arapların dikkatini Kudüs konusundan çarpıtmak ve İsrail’e öfkelenmek yerine İran’la düşmanlıkta bulunulmasını istiyor.’

Hatırlatmak gerekir ki, Amerika perşembe günü ilk kez, Husiler tarafından Suudi Arabistan’a fırlatılan ve İran yapımı olduğu iddia edilen füze kalıntılarını görüntüledi.

Konuyla ilgili olarak, Amerika’nın Birleşmiş Milletlerdeki daimi temsilcisi Nicky Haley şu iddialarda bulundu: ‘2 inkâr edilemez kanıt İran’ın, Husiler tarafından Yemen’den Arabistan’a fırlatılan füzenin tedarikçisi olduğunu gösteriyor. Birincisi, bu kısa menzilli füzede stabilize ekipmanlarına rastlanmadı. Dünyada bu ekipmanlara sahip olmayan kısa menzilli tek füze sadece İran’ın Kıyam füzesidir.

Diğer bir kanıt da bu kalıntılarda Şehit Bakıri sanayi grubuna benzeyen bir alamet vardı!’

Amerika’nın Birleşmiş Milletlerdeki daimî temsilcisinin bu iddiaları, Amerika Başkanı Donlad Trump’ın 10 gün önce, bütün Müslümanların öfkesine neden olan ve Avrupa Birliğinin eleştirilerini de beraberinde getiren, Kudüs’ü Siyonist Rejimin başkenti olarak tanıma kararını açıkladığı bir dönemde gündeme getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.